keskiviikko 5. toukokuuta 2010

5.5.2010 Taukoamatonta kokousta

5.5.2010 Taukoamatonta kokousta

Tätä kirkolliskokousta leimaa taukojen täydellinen puuttuminen ja ylipitkät päivät vielä edellisiäkin vuosia enemmän. Maanantaina täysistunto jatkui illalla lähes kymmeneen ja sen jälkeen menimme yhdessä iltahartauteen. Yöaikaan olisi pitänyt valmistella kaksi puheenvuoroa, laittaa paperit järjestykseen, kirjoittaa blogia, harjoitella erästä ohjelmanumeroa torstai-illan juhlaan, kenties nukkuakin ja sitten nousta seitsemäksi lentopalloon ja klo 8.15 messuun Maarian kirkkoon. Mutta päätin vain nukkua ja mennä aamulla messuun. Tästä seurasi, että puheenvuoroja on pakko valmistella täysistunnossa muiden puheita kuunnellessa. Tiistaipäivä oli yhtä pitkä, koska illalla menimme linnaan pienellä joukolla valmistelemaan tulevaa juhlaa. Blogin kirjoittamiseen ei ole ollut missään välissä aikaa. Tänään keskiviikkona oli ensimmäinen puolen tunnin tauko tässä kohdin, ja pääsin edes tämän verran kirjoittamaan.

Aion kuitenkin uskollisille lukijoilleni laittaa koosteen HeTa-keskustelusta ja parisuhdelakikeskustelusta-jos Luoja suo, täytynee lisätä, koska myös Kauko-Idän matkamme lähestyy ja muutamia valmisteluja on vielä suoritettava.

Joudun olemaan torstaipäivän ja perjantaipäivän poissa kirkolliskokouksesta tohtorikurssin vuoksi, mutta molempina iltoina olen paikalla. Poikkeuksellisesti kokous jatkuu perjantaina myöhään iltaan, näin on ainakin alustavasti kerrottu.

Rukous on ollut suuri ilo tässäkin kokouksessa, aamun messuissa, täysistuntojen rauhassa istuessa ja välillä hiljaisen huoneen hiljaisuudessa Ristiinnaulitun edessä. Yhteinen tervehdys poissaolevalle Heikki Kotilalle synnytti salissa intensiivisen hiljaisen hetken, pysähtymisen, äänettömän rukouksen.

Aino Vesti

Ei kommentteja: