keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Ke 4.5.2011 Jeesuksen ruusut

Tämän aamun sain aloittaa pienen ryhmän kanssa israelilaisilla kansantansseilla, joista monet ovat rukouksia. Mm. Puolassa oli juutalaisilta muinoin uskonnollinen toiminta kielletty, mutta kansanjuhlia sai järjestää ja niinpä he tanssivat jumalanpalveluksen läpi, mm. ”Jumalaa on minun ikävä” lauloimme siis askelten ja liikkeen kielellä.
Yhtä koskettavaa oli kuulla Markku Orsilan syvälle luotaava aamuhartaus 4-vuotiaan tyttärensä ”Jeesuksen ruusuista” pitkäperjantain kirkossa sanallisen rukouksen ja virren 301 kera.
Täysistunnossa oli käsiteltävänä lakiehdotusten ensimmäisiä käsittelyitä eikä keskustelua syntynyt hautaustoimen maksuista ja joidenkin lakitekstien lähinnä teknisistä muotoiluista. Luottamuksemme asiantuntevaan valmisteluun on suuri.
Käsikirjavaliokunnassa olemme saaneet keskittyä Kirkon tulevaisuusselonteon käsittelyyn ja iloita siitä, että aloitteemme jumalanpalveluselämän kehittämiseksi on mennyt eteenpäin käytännön tasolla: pilottiseurakuntia on valittu eri hiippakunnista ja he ovat valinneet itselleen kehittämisen kohteita.
Kuulun myös kansliavaliokuntaan, jonka tehtävänä on päättää käytännön asioista kuten kokouksen pitopaikan tarjouksesta, tehdä ehdotukset pöytäkirjan tarkistajista, notaarista ja tulkista, kokouspalkkioiden määrästä, informoida matkalaskuista ym. Lisäksi tehtävämme on suunnitella ja valmistella yhteiset vierailut ja juhlat, joita on yleensä yksi viikon aikana. Tällä kertaa suunnittelemme myös jo marraskuussa toteutuvaa nelivuotiskauden päätösjuhlaa ja jaamme sen vastuita.
Hyvät ruuat ovat virkistys pitkien istuntojen väleissä; tällä viikolla on ollut tarjolla mm. smetanassa haudutettuja kaalikääryleitä, currykasviksia, broilerileikettä, mimosasalaattia, punajuurilinssisalaattia ja tervajäätelöä.

Ei kommentteja: