torstai 7. marraskuuta 2013

"Kosketa Jumalan Henki syvälle sydämeen" lauloi Hanna Lehtonen Tomi Satomaan säestämänä, Paraisten kanttorit musiikin kiiriessä korkealle holveihin - ja syvälle sydämeen täällä kirkolliskokousedustajien perinteisellä torstain virkistysretkellä. Antti Sipola, kansliavaliokunnan puheenjohtaja, oli pyytänyt meidän sieluillemme urkujen huoltoa ja Bach ja Pärt menivät ainakin minun ihoni alle ja sieluni sisäkerroksiin saakka.
Paraisten seurakuntayhtymän Länsi-Turunmaan suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Juho Kopperoinen ja Väståbolandets svenska församlingens kyrkoherde Harry S. Backström (huh!) valaisivat meille monimutkaista seurakuntayhtymärakennetta, erityisesti paikallisidentiteetti (=mm. minkä saaren asukas on) tuntui merkitsevän enemmän kuin kieli.

Tällä viikolla en ole täysin säntillisesti referoinut päätöksiämme, mutta nykyisin uutisia tulee jo niin monesta tuutista...Kirkon ulkoasiain neuvoston ja Kirkon työmarkkinalaitoksen valtuuskunnan jäsenet löytyvät kirkon sivuilta http://evl.fi/EVLUutiset.nsf/Documents/DEAEFA12528FEF46C2257C1C00337EE3?OpenDocument&lang=FI.

Huomenna saamme messussa kuulla edustajien omaa lauluryhmää, aamulla siis klo 8 Maarian kirkkoon.

Ei kommentteja: