tiistai 5. marraskuuta 2013

"Rajaton ilo on niellyt kyyneleeni"

Näin Paul Gerhardt Pekka Kivekkään suomentamana uuden virsikirjan lisävihon materiaalista, josta poimintoja tänään saimme laulaa käsikirjavaliokunnassa n. toistakymmentä kappaletta. Lisävihko tulee ilmestymään ihannetapauksessa ehkä jo 2015 tai 2016 sekä suomen- että ruotsinkielisenä. Materiaalisa on eri puolilta maailmaa, vanhaa ja uutta ja juuri tätä varten tehtyä. Ehdotuksia on tullut yli 800, mutta lopulliseen versioon valitaan minimissään 67, mahdollisesti enemmänkin, mikäli kokonaisuus niin vaatii. Ruotsinkielisten puolella tarve on laajemmalle kokonaisuudelle.

Tänään on oikein mukava päivä: pian saamme kuunnella ministeri Päivi Räsäsen tervehdystä kakkukahveineen ja sitten jatkamme virsiehdotusten laulamista ja niistä keskustelua valiokunnassa. Ja ilta on tänään vapaa.

Lounaan jälkeen ehti olla lyhyt täysistunto, jossa lähetettiin saatesanoin eteenpäin vaalien äänestystapojen kehittämisen selvittäminen (vaalisalaisuuden turvaaminen, rahoitus ja seurakuntalaisten osallistumismahdollisuuksien laajentaminen puhuttivat) ja pappisasessorin kelpoisuuden muuttaminen siten, että hänen ei tarvitsisi olla kirkkoherran tai kappalaisen virassa - tämä sai kannatuspuheenvuoroja, koska pätevien ehdokkaiden määrä on ollut varsin pieni ja osa heistäkään ei ole aina ollut valmis asessorin tehtävään esimerkiksi kirkkoherran työkiireiden vuoksi.

Tämä viikko on kerrankin inhimillisen oloinen aikataulullisesti, ehtii seurustellakin ruokatauoilla ja illalla tehdä kävelylenkkejä ihaillen Aurajoen maisemia.

Ei kommentteja: