torstai 5. marraskuuta 2009

5.11.2009

Tänään harrastimme bailatinoa osittain Kirkon Ulkomaanavun Naistenpankin hyväksi aamutuimaan ja sen jälkeen olin liturgina Maarian kirkon messussa. Lauluryhmä: Riitta Särkiö, Annika Määttänen, Hans Tuominen ja Tapio Luoma lauloivat Pekka Simojoen "Pyhän kosketus" -laulun ehtoollisen aikana-Pekka Simojoki oli muuten säestämässä kitaralla Riitan kanttoripalvelun lisäksi. Laulu kertoo Mooseksesta: "Riisu kengät, sillä paikka, jossa seisot, on pyhä..." Oli helppoa nousta sen myötä korkeammalle kuin kirkon holveihin. Avustajina olivat Merja Hermonen (pappi), Reetta Uusitalo ja Antti Ruska.

Pöytäkeskusteluissa on paljon puhuttu tulevien arkkipiispaehdokkaiden nimistä. Mahdollisille ehdokkaille on haluttu antaa tilaa punnita vastaustaan ja siksi emme ole heistä julkisesti keskustelleet. Arvelen, että kolmesta neljään ehdokasta saattaa tulla vaaliin mukaan. Rukousta ja johdatusta tähän asiaan toivon ja uskon monien toivovan.

Tänään täysistunnossa päätettiin hyväksyä talousarvio vuodelle 2010. Kirkon ulkoasiain neuvostoon valittiin erovuoroisten tilalle mm.hiippakuntadekaani Niilo Pesonen, jonka varajäseneksi Mika Pajunen, Salon maahanmuuttajatyön pappi (asuu Sauvossa), varajäseneni täällä kirkolliskokouksessa.

Virkamiesoikeudellisten säädösten toinen käsittely alkaa täysistunnossa klo 15. Klo 18 lähdemme kaupungin vastaanotolle, kaupungintalolle, Aurakatu 2, jossa meidät ottaa vastaan Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jukka Mikkola.

Tämä viikko on mielestäni ollut normaalia tiiviimpi ja kiireisempi eikä ole ehtinyt niin paljon tutustua uusiin ihmisiin kuin edellisinä vuosina. Käytävältä sain eilen kolme Kirkon tutkimuskeskuksen kirjaa ilmaiseksi: Jaakko Rusama: Taistelu kulttuurista (Puoli vuosisataa kristillistä kulttuuritoimintaa), mikä kiinnostaa erityisen paljon ja sen lisäksi Kati Niemelä: Vieraantunut vai pettynyt ja kolmanneksi Maarit Hytösen Kirkollisten toimitusten teologia.

Lisäksi tilasin Hilkka Olkinuoran Surukirjaa; se käsittelee erilaisia suruja ilmaisurikkaalla tavalla, uskon, että sitä tulee luettua moneenkin kertaan ja hitaasti, ehkä vain lauseen kerrallaan.

Aino Vesti

1 kommentti:

Varbiina kirjoitti...

Rauhaa sinulle Aino!Olipas yllätys saada sinulta viesti!Olen tosi kiitollinen.Se tuli kuin Taivaasta.
Olen ollut huolestunut kirkkomme
nykytilanteesta.Se ei vedä enää kansaa puoleensa.Raamatun Sana,se on Jeesus,pitäisi pitää puhtaana ja raikkaana.Käyn kyllä kirkossa koska kyllä Sana vielä oikein puhutaan,täällä minun kotikirkossa.Olen jutellut kirkkoherran kanssa ja kertonut mielipiteeni.Suuri osa kirkon palvelijoista ovat huolissaan itsekkin.Piispat ovat lähteneet(osa heistä)vallan perään ja liiaksi politikoimaan.Heille ei sana *Raamattu*tunnu sanovan paljoakaan.En halua yleistää!Otan mielelläni osaa ja lähetän viestin,kuuntelen myös.Kiitos Taivaan Isille sinusta!lämmöllä varpunen.Samalla haluan sinut ystäväksi,tärkeäksi sellaiseksijos sinulle sopii?!Ylistys olkoon Ristiinnaulitun!Aamen