lauantai 7. marraskuuta 2009

7.11.2009

Torstai-iltana saimme katsataa Turun kaupunginvaltuuston kauniin salin (arkkitehti Charles Bassin uusrenessanssiluomus), jossa tunnistimme mm. Pentti Huovisen paikan ja Albert Edelfeltin maalauksen ja saimme syödä todella herkullisia salaatteja. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jukka Mikkola (sos.dem) piti meille tiivistetyn ja huumoripitoisen Turun historian (lähes yhtä hauskan kuin Linnateatterin Turun mieletön historia).

Kerran viikossa on siis yksi tällainen yhteinen virkistyshetki ja se on tärkeä myös sosiaalisten suhteiden muodostumisen kannalta. Se on niitä harvoja hetkiä, kun ehtii tutustua uusiinkiin ihmisiin tai vaihtaa ajatuksia vanhojen tuttujen kanssa tai arvioida päätösprosesseja.

Viikko oli kaiken kaikkiaan keskimäärin tavallista tiiviimpi. Eräs kokeneempi edustaja totesi, että hiippakuntavaltuustojen aloitettua on heiltä alkanut tippua varsin paljon aloitteita ja sen myötä tietenkin valiokuntien työ on lisääntynyt. Parhaimmassa tapauksessa kirkon tärkeitä asioita tulee tätä kautta pikku hiljaa kuntoon ja aloitteet vähenevät, mutta on sekin mahdollisuus, että löydetään yhä lisää kehitettäviä asioita ja siinä tapauksessa täytynee miettiä kokouksen kokoontumista useammin tai pidemmäksi aikaa. Tälläkin hetkellä valiokuntien asiantuntijasihteerit ovat merkittävässä asemassa mietintöjen pohjatyötä tehtäessä.

Perjantaiaamuna ehdin perinteiseen lentopalloon ja jäsenet säilyivät tällä kertaa ehjinä. Aamupäivällä hyväksyttiin monta mietintöä hyvässä tahdissa niin, että pääsimme lopettamaan lounaaseen mennessä. Kansliavaliokunnan jäsen Sami Ojala kiitti henkilökuntaa mm. sanomalla jotain siihen suuntaan, että paras kiitos täällä ruokasalissa taitaa olla hyvin syöminen ja niin sitten hyvin omintunnoin teimme.

Nyt on kausi puolessa välissä ja aika hyvin tässä on ehtinyt edustajiin tutustua. Kolme piispaa on ehtinyt tässä välissä vaihtua ja arkkipiispan valinta on edessä keväällä, to 18.2. ja mikäli tulee toinen äänestyskierros, to 11.3. Ehdokkaiden haravoinnissa meni loppuviikko ja sähköposteja lentelee seuraavan viikon kuluessa moneen suuntaan, kun punnitsemme eri kannattajajoukkojen kesken, keitä haluamme kutsua ja ketkä näkevät viisaaksi vastata kutsuun. Meille äänestäjille on annettu suuri vastuu ja toivon muiltakin rukousta tähän prosessiin ja sen kaikkin vaiheisiin.

Torstaina 12.11. keskustelemme arkkihiippakunnan valitsijoiden kesken vaaliin liittyvistä asioista, arkkipiispan tehtävistä, tarvittavaista ominaisuuksista ja muista asiaan liittyvistä näkökohdista.

Aino Vesti

Ei kommentteja: