keskiviikko 10. marraskuuta 2010

10.11.2010

Tänään keskiviikkona olemme tehneet paljon päätöksiä, mm. hyväksyneet hyvin valmistellun talousarvioesityksen täysin ilman keskusteluja! Päätöksiin liittyen kehotan tällä kertaa käymään lukemassa sekä evl.fi –etusivulla tai www.kotimaa24.fi -sivulla. Osa asioista kuten arkkipiispan vaalitavan muuttaminen menee Kirkkohallitukseen mm. siksi, että asiassa on lähdettävä liikkeelle arkkipiispan tehtävistä ja niiden selvittämisestä. Selvittelyjä kaipaavat myös monimuotoisuuden edistäminen kirkon työyhteisöissä ja määräenemmistösäännösten muuttaminen.

Kirkkohallituksen kyselytunnilla saimme vastauksia edustajien kysymyksiin, mm. siitä, millä tavoin kirkon johto (erityisesti piispat tai Kirkkohallitus) on ollut mukana vaikuttamassa koulun tuntijakosuunnitelmiin ja tulevaan hallitusohjelmaan.

Käsikirjavaliokuntamme mietintö virsikirjan lisävihkon valmistamisesta meni läpi ja edustaja Jaana Marjanen evästi kirkkohallitusta muistuttamalla Ruotsin kirkon suomennetusta virsikirjasta, jota voi myös työssä käyttää hyväkseen.

Kirkon ulkoasiain neuvoston jäseneksi valittiin jäljellä olevaksi toimikaudeksi Matti Kalliokoski.

Kirkolliskokouksen jäsenten mielessä pyörii tällä hetkellä perustevaliokunnan mietintö, jonka pohjalta huomenna keskustelemme piispainkokouksen selvityksestä parisuhdelain tiimoilta ja sen seurauksista kirkossa. Ylen paikallisradio kysäisi minulta lyhyen kysymyksen, samoin Kotimaa24-verkkosivun toimittaja – hyvin vähän sitä voi muutamassa sekunnissa sanoa, mutta huomisessa keskustelussa aion muutaman perustelun kertoa omaan näkökantaani liittyen. En kannata vapaamuotoista rukousta, vaan mikäli esitys menee äänestyksessä läpi, aion esittää eriävän mielipiteen. Täysistunnot ovat julkisia ja salin perällä on parikymmentä paikkaa yleisölle – ne tosin taitavat täyttyä nopeasti median edustajista. Aloitamme keskustelun aamulla klo 9.15, mutta keskustelu voi jatkua tuntikausia. Sen saattaa keskeyttää valiokuntatyö ja uusi täysistunto jatkunee klo 14.30.

Rukoilen, että edustajat voisivat Jumalan sanan valossa ja Pyhän Hengen johtamina hahmottaa, mitä kaikkea huominen päätös (mikä se sitten tuleekaan olemaan) merkitsee kirkolle ja sen tulevaisuudelle.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Toivon ja rukoilen ymmärrystä kaikille kirkolliskokousedustajille. Tehkää hyviä päätöksiä ja pitäkää Jumalan sana, pyhä Raamattu korkeimpana auktoriteettina.
Jari Hakala